OKULUMUZUN TARİHÇESİ

TARİHÇEMİZ


 Eğitim-öğretime 1994-1995 yıllarında başlayan okulumuzun arsası, eğitim-öğretime gönül veren saygı değer insan Jülide AKÇA tarafından bağışlanmıştır. Bu arsa üzerine devlet okulumuzu inşa etmiştir.

 Okulumuz 1994-1995 eğitim öğretim yılında ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır. 2012 yılında 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte okulumuz hem ilkokul, hem ortaokul olarak eğitime devam etti. Bir yıl sonra 2013-2014 eğitim öğretim yılında okulumuz ilkokula dönüştürüldü. Halen ilkokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.            Okulumuzun kurucu müdürü Mustafa MAT'dır. Daha sonra okulumuzda sırasıyla Eyüp ÖZKAYA, Mehmet Ali TUNA, Zeynep GÖKSU, Mustafa YAMAN müdür olarak görev yapmışlardır. Halen Bilal ULUSOY okulumuzun müdürlüğünü yürütmektedir.  Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında "Sağlıklı Yaşam" konulu Comenius projesine ortak olarak katılmıştır. Proje sürecinde Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya okulları; okulumuz idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ziyaret edilmişlerdir. Proje ortakları okullarından gelen ziyaretçiler de okulumuzun ev sahipliğinde ilçemizde en güzel şekilde ağırlanmışlardır.         

 Okulumuz ilçemizde, ilimizde ve ülke genelinde voleybol başta olmak üzere, futbol ve kros dallarında çok büyük başarılara beden eğitimi öğretmeni Hakan KÖKSAL koçluğunda imza atmışlardır. Kız voleybol takımımız Antalya'da yapılan turnuvalarda başarılar sağlayarak Nevşehir, Hatay, Mersin ve Afyon'da yapılan bölge ve Türkiye şampiyona maçlarına katılmışlardır. Kız voleybol takımımız turnuvalar için gittiği şehirlerde okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmişler, üstün başarılar kazanarak geri dönmüşlerdir.

 Halen 495 öğrencinin eğitim gördüğü Jülide Akça İlkokulu'nda bir Müdür, bir Müdür Yardımcısı, 26 Öğretmen, dört Hizmetli görev yapmaktadır.

 Üç adet okul öncesi eğitim sınıfı. 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :tarihçe,


  Beğen | 0  kişi beğendi